Условия за записване

Вашата оценка
РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ
Резервации за организирани пътувания на "Травел Ейч" ЕООД може да направите по телефон, електронна поща, чрез нашата електронна страница, лично в офис на "Травел Ейч" ЕООД или в оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 50% от общата сума и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване, освен ако не е упоменато друго. В противен случай резервацията се счита за анулирана и дължите неустойка според общите условия за анулации. Условията на плащане са различни при резервации с дата на заминаване по-близка от 20 дни след сключване на договор или при резервации по 'Last Minute’ оферти. В подобни ситуации при сключване на договор се изисква пълно плащане. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от туроператора в рамките на 48 часа. Настаняването в хотел става след 14:00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на напускане. Ако за заявената от Вас дата няма свободни места в полета или хотела, Ви предлагаме първата възможна дата на пътуване.

Заявките за оферти за индивидуални пътувания се обработват в рамките на 2 работни дни и само в случаите, когато е налична следната информация:
 • три имена на туристите на латиница по задграничен паспорт;
 • ако има деца, участващи в пътуването, е необходимо да се посочи дата на раждане;
 • приблизителен период на пътуване и продължителност;
 • изисквания към настаняването – категория хотел, вид стая, база на изхранване.
За целта, молим да попълните бланката за индивидуални туристи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
Необходими данни за резервация и сключване на договор за организирано пътуване:
 • три имена на всички туристи на латиница по задграничен паспорт;
 • желана дестинация, програма;
 • изисквания към настаняването - категория хотел, вид стая, база на изхранване;
 • период на пътуване, желан брой нощувки;
 • специални изисквания.

За страните, с които сме в безвизов режим, са Ви необходими валидни задграничен паспорт или лична карта, съответната изискуема сума дневни пари и медицинска застраховка.
За деца под 18 години, пътуващи без родители, е необходимо нотариално заверено родителско съгласие за излизане в чужбина. Ако дете пътува с единия родител, е необходимо съгласието на другия. Граничните власти изискват копие на декларацията. В случай, че родителите и детето са с различни фамилии, е необходимо да се представи и копие от акта за раждане на детето.
Чужди граждани, желаещи да пътуват с "Травел Ейч" ЕООД, трябва да се информират за визовия режим на тяхната страна със страните, включени в съответната програма.
Туроператорът не носи отговорност, ако пътуването не се осъществи поради недопускане на туриста от страна на митническите и гранични служби да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването, поради липса на лични документи, оформени по надлежния ред, извън предоставените от туроператора или поради извършени правонарушения.

АНУЛАЦИИ, ПРОМЕНИ, РЕКЛАМАЦИИ
В случай на отказ от потвърдено пътуване и прекратяване на договора от страна на потребителя и по причина независеща от "Травел Ейч" ЕООД, се удържат следните неустойки:
 • от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
 • между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

Забележка: За далечните дестинации анулациите, промените и резервациите са конкретни за всяка програма и са упоменати в съответната оферта. "Травел Ейч" ЕООД може да отмени пътуването, ако не е набран необходимият минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила. Всички автобусни обиколни програми се реализират при минимум 30 туриста, а самолетните – при минимум 20 туриста. В случай на по-малко записали се туристи, "Травел Ейч" ЕООД си запазва правото да анулира провеждането на пътуването като уведоми своите клиенти не по-късно от 20 дни преди определената начална дата.

В случай, че желаете да промените програма, направление, хотел или друго по вече потвърдено пътуване е необходимо да направите заявка за нова резервация.
Туроператорът си запазва правото за промяна в датите и часовете на тръгване, цените и условията на различните оферти, за което ще бъдете уведомени своевременно.
Ако Туроператорът направи значителна промяна в някои от съществените клаузи на договора за туристически пакет, той е длъжен да уведоми Потребителя в двудневен срок от възникване на обстоятелствата, но не по-късно от 20 (двадесет) дни преди началната дата на пътуването.
Рекламации от потребителя се приемат само в писмен вид и в срок до 3 дни след датата на приключване на пътуването. Потребителят подава рекламацията лично в офис на "Травел Ейч" ЕООД или по електронен път, като е длъжен да представи тристранен протокол, подписан от потребителя, хотела и представител на приемащия туроператор на място. В срок до 30 работни дни от датата на депозиране на рекламацията, туроператора - организатор уведомява потребителя относно своето становище по съответната рекламация.

ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ
Плащанията се извършват по банков път по сметките на "Травел Ейч" ЕООД в лева по фиксинга на БНБ в деня на плащането. Разплащането в други валути се калкулира по фиксинга за деня на БНБ.
Увеличението на договорената обща цената е възможно, при наличието на една от следните причини, възникнали след подписването на договора за организирано пътуване: покачване цените на горивата, промяна на стойността на транспортните разходи, изменение на размера на таксите, свързани с пътуването, промяна на валутните курсове.

ЗАСТРАХOВКИ
При организирани пътувания "Травел Ейч" ЕООД осигурява на своите клиенти застраховка ‘Помощ при пътуване в чужбина’, покриваща медицински разноски в резултат на злополука или акутно заболяване с покритие на минимум € 5 000. "Травел Ейч" ЕООД предоставя на клиентите си оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването. При индивидуални резервации издаването на застраховка е допълнителна услуга и сумата на нейното покритие е по желание на клиента.
"Травел Ейч" ЕООД има сключен договор за застраховка „Отговорност на туроператора”, съгласно чл. 97 от Закона за туризма, със застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 и дата 27.07.2023 г.

ДРУГИ
Не се изисква минимален брой участници по програмите, освен ако изрично не е упоменато друго.
Всяка програма има начална и крайна дата на пътуване. За начална дата се счита датата на заминаване, а за крайна дата – датата след последната нощувка.
Всяко полетно разписание може да претърпи промяна, в зависимост от изискванията на авиокомпанията, изпълняваща съответния полет.

* Търговската марка Luxury Holidays, сайтът www.luxuryholidays.bg и логото са запазена марка на дружество "Травел Ейч" ЕООД, ЕИК 206914435 - лицензиран Туроператор и Туристически агент с удостоверение за регистрация РК-01-8246, издадено на 05.12.2022 г. от Министъра на Туризма.Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.