Есен

Вашата оценка
Дубай е едно от седемте Емирства, съставляващи Обединените Арабски Емирства, намиращи се на Арабския полуостров. Дубай е второто по големина емирство след Абу Даби, с население от 680 000 жители. То е разположено в Персийския залив, на югозапад от Шаржа и североизток от Абу Даби.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Куба... пури, ром, мохито, страстни танци, слънце, плажове, любов... Празник за очите и сърцето!

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Този слънчев планински къс, години наред подвластен на законите на тоталитаризма е приютил южноевропейски сговорчив народ. Но новата Албания съчетава в себе си буйната и пълна с очарование сила на Средиземноморието, възхитително гостоприемен народ и зашеметяващ със своята цветна палитра ренесанс в столицата Тирана.
Израел - свещената земя на една съвременна страна.
Свещената земя на Израел приютява еврейския народ и посреща хиляди поклонници годишно, пожелали да стъпят на нейна територия, да видят и да се разходят по древните й земи, да се докоснат до миналото, да получат успокоение и да се доближат до Бог. Всичко в Израел има свое значение и мистериозно минало.
Йордания - арабското кралство. Страна, която се свързва с Мъртво море, най-ниската точка на земната повърхност. Цялата страна е една историческа забележителност. Там може да видите едни от най-старите сгради по света, както и следи от различни култури като византийската, римската, арабската, османската и други. Ако сте почитател на историята определено трябва да посетите Йордания.

Кипър - от златните плажове, с техните зрелищни спортове, през цитрусовите дръвчета, боровете и планината Трудос, до веселите квартали - Кипър е едно цветущо приключение. Морски бани и галещо слънце.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Хърватия - едно райско кътче, което ще ви заплени както с културното си наследство, така и с красивата си природа, е Хърватия. Разположена в северозападната част на Балканския полуостров, на брега на Адриатическо море, Хърватия разполага с безброй места, които да посетите и на които да се насладите.

Миниатюрният адриатически бряг на Черна гора е разположен в подножието на Динарските планини. Оградените с крепостни стени малки градчета и смесицата от православни и католически църкви, както и културната комбинация от черногорци, сърби, босненци, албанци и хървати, оцелели след превратностите на историята, правят атмосферата в Черна гора очарователна. На малката територия на страната има 40 езера, а Бота Которска е най-южният фиорд в света.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Тунис - приказни плажове, палмови оазиси и базари.Да плаваш на романтичния фон на старинните арабски градове, яхнал камила, да преживееш приключения сред пясъците на пустинята, да се отправиш по следите на римски храмове и вили или да пазаруваш сред шумотевицата на уличните базари – това са само част от възможностите, които Тунис предлага на посетителите. С безкрайните пясъчни плажове, с отличните хотели и ресторанти, с умерения климат и прелестна вътрешност страната е идеална туристическа дестинация.
Тайланд - една прекрасна страна, чието име идва от думата "Thai" - "свобода". Това е наистина приказно царство с дива природа и е в топ класациите на туристическите места в света! Коралови рифове, будистки храмове, екзотични растения, крокодилски ферми, масажи, неограничен брой магазини и нощни заведения правят Тайланд една от най-желаните дестинации за екскурзия и почивка.
Индия – очарователна и загадъчна, страна на контрастите и осъзнатите истини, за това колко ценен е всеки изживян миг. В Индия трябва да отиде всеки един от нас, поне веднъж в живота си!
Мавриций - разположен на около 800 км източно от най-големия африкански остров Мадагаскар.Територията включва големия едноименен остров и множество малки острови. Цялата островна група е с вулканичен произход.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Сейшелски острови - Според легендата, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти.Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови... един от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Индонезия - страна с невероятна екзотична красота. Земята и е богата на тропически джунгли, плажове, необятни оризови плантации, извисяващи се в небесата действащи вулкани.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Малдиви – раят на земята, най-отпускащото място на света. Това е едно от местата на Земята, където дъхът ти спира. Топли, кристално чисти и прозрачни води, огромно количество рифове и многообразие от морски обитатели, уединението на бунгалата, запомнящите се изгреви и залезите, дело на най-великия художник - природата.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Занзибар (Zanzibar) е полу-автономна част от Обединена република Танзания, Източна Африка. Представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 километра от крайбрежието на континента. Съдържа два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Египет - земя на фараони и царици,обвита в мистерии древна цивилизация и удивителна архитектура.
За Египет Херодот е казал: „ Никъде по света няма такива удивителни неща...нито дори в отвъдния свят могат да се намерят такива неща с неизразимо величие”.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

На територията на Шри Ланка се намират цели 8 обекта от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Със своите 2000 години култура, Шри Ланка впечатлява с легендарни храмове обсипани с красиви детайли. Освен това там са и плажовете - чисто бели и често диви, те обграждат острова, така че където и да отидете , ще бъдете близо до някое от тези пясъчни бижута. Шри Ланка е известна като „Страната на усмихващите се хора“... Посетете и разберете защо!

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Италия - прелестната й светлина и пищни пейзажи, изглеждат като изтъкани от романтика, а три-хилядната й история, култура и национална кухня могат да прелъстят всеки един, докоснал се до тях.

Гърция се гордее с наследство, нетърпящо никаква конкуренция. Но не очаквайте посещението ви там да бъде само и единствено изучаване на древния свят – гръцката склонност към безкрайни, диви забавления датира още от времето на Дионисий.
Испания - тази страна е повече от кориди, фламенко танцьори и многобройни плажове. Тя е е грандиозна и разнообразна. Нейната огромна история е отразена в праисторическите пещерни рисунки, мавританските дворци, старинните замъци, римските руини, готически и ренесансови катедрали, както и в съвременната архитектура.
Турция – страната, способна да задоволи вкуса на всеки. Не е само ориенталски блясък, мистерия, интрига и стрелкащи се дервиши, а пикантен исторически водовъртеж, удрящ се в забързаното съвремие.
Португалия, страна с богата традиция в мореплаването и откритията, е разположена на Иберийският полуостров на брега на Атлантическия океан. Историята на страната е повлияла трайно върху нейната култура: мавританското и ориенталското влияние в архитектурата и изкуствата е забележително.

Бразилия - страна на джунгли, плажове, карнавали и футболни легенди.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Мароко е магнит за любителите на слънцето и културните забележителности, а все по-често и за активните туристи, привлечени от предизвикателствата на планините и пустинята.
Създаден около 200 г. пр. Хр. и в днешно време Виетнам е една от най - привлекателните туристически дестинации.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Камбоджа - земя, изпълнена с диви джунгли, древна култура и изобилие от красиви храмове. Уникален микс от от луксозни хотели и рсторанти, смесващи се с древните храмове и традиционни местни пазари.

Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

Аржентина - една от най-удивителни латиноамерикански страни. Тя поразява с пленителните си пейзажи и уникални природни богатства.
Малта - Островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа, с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.
Мексико - страна на слънце, плажове, текила и... пирамиди.