ТОП ОФЕРТИ

Екскурзия до Израел и Йордания от Варна

Вашата оценка
130 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.10.2023г. за всички дати на заминаване през 2024г.
Тел Авив, Израел
8 дни / 7 нощувки
от
2345лв.
Маршрут
Варна-Тел Авив-Яфа-Зихрон Яков-Капернаум-Табха-Назарет-Тиберия-Аман-Джераш-Мадаба-Небо-Петра-Шобак-Аман-Река Йордан-Йерихон-Мъртво море-Витлеем-Тел Авив-Варна
Дати на отпътуване
Транспорт
Самолет
Програма
Допълнителна информация
Хотели
Израел и Йордания - мечтата на всеки пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море и още много...


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / Варна – Тел Авив – Яфа - Зихрон Яков
Отпътуване от летище Варна с директен полет до Тел Авив. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор.
Ще започнем с посещение на църквата Свети Георги в древния град Лод. Обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Посещение акведукта в Кесария. Отпътуване към Зихрон Яков. Настаняване в хотела, вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Капернаум - Табха - Хълмът на блаженствата – Назарет - Тиберия
Закуска в хотела. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум – този древен град се споменава в Новия завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от античната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Посещение на Табха - мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба". Хълмът на блаженствата, мястото където Исус произнася известната си проповед. Посещение на град Назарет и Църквата Благовещение. Отпътуване за Тиберия, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Тиберия - Аман
Закуска в хотела. Отпътуване за Йордания и преминаване на границата Шейх Хюсеин. Панорамна обиколка на Аман. Настаняване в хотела в Аман. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Аман – Джераш – Мадаба – Небо – Петра
Закуска в хотела. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия изток и архитектурен шедьовър Джераш (древна Гераса) – основан от войниците на Александър Македонски през IV век пр.н.е., по-късно станал част от процъфтяващите и космополитни градове на Гърция. римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното средновековие. Следва посещение на планината Небо - красива гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден можете да видите очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, където Моисей се е изкачил, за да види за първи път Обетованата земя. Отново, според Писанието, Мойсей умря там и беше погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата датира от средата на 4 век и е построена в памет на мястото, където е починал Моисей. В него са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с множеството си християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква "Св. Георги", известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Петра – Шобак – Аман
След закуска посещение на Петра, столицата на набатеите. През 2007 г. е избран за едно от седемте нови чудеса на света. Намира се в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Моисей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живели тук около 1000 г. пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав и препратките в Писанията към място, наречено Села („скалиста област“ на иврит), почти със сигурност се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розово-червеният град Петра някога е процъфтявал като важна точка на древните търговски пътища. Той е заобиколен от високи планини и е достъпен през тесен пролом, а неговите забележителни сгради, издълбани в скалите, които са запазени непокътнати: Касне ал-Фарун (Съкровищницата), множество скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите . Фото пауза в Замъка на кръстоносците Монреал (лат. mons regalis, „Кралски хълм“, известен още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на крал Балдуин I от Йерусалим за защита на поклоннически маршрути и каравани. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотела, вечеря и Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН / Аман – р. Йордан – (Каср ал-Яхуд) – Йерихон – Мъртво море – Витлеем
Закуска. Ранно отпътуване за Израел през граничния пункт Алънби. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължаваме към Йерихон - най-ниският град под морското равнище и едно от най-старите селища в света: изглед към Манастира на изкушението (въжената линия не е включена) - той се намира в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Свободно време за плуване в най-соленото море – Мъртво море . Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Витлеем и Стария град на Йерусалим
След закуска посещение на Йерусалим – според конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Елеонския хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на платото, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма на Скопие на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Исус Христос се е молил в нощта на залавянето си. Днес това събитие напомня базилика, посветена на страданията на Христос и осем стари маслинови дървета, които са на възраст над 2000 години; Via Dolorosa (от латински „Пътят на болката“) – това е улицата в древен Йерусалим, по която е минавал кръстът на Исус Христос до мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място в християнския свят, където Христос е разпнат, погребан и възкръснал; В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Следва посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския храм (Соломон). Това име идва от факта, че евреите често отивали там, за да оплакват разрушението на храма; Планината Сион (градът на Давид) – гробницата на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на родното място на Господ Исус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – голямата забележителност на града. Давид, вторият цар на Израел, също е роден във Витлеем, поради което градът често се нарича "градът на Давид" в Библията. Според библейското пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване, вечеря и нощувка в хотела във Витлеем.

ОСМИ ДЕН / Тел Авив – Варна
Закуска. Освобождаване на хотела.
Моля да бъдете точни ще ви вземат от лобито на хотела.
Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за директен полет до Варна.

Получавате свидетелство за поклонничество!

Хотели по програмата:
Eden Inn 4* https://edeninn.co.il/en/ в Зихрон Яаков или подобен;
Astoria 3* https://astoria-galilee-tiberias.h-rez.com/ в Тиберия или подобен;
Strand 4* https://strandhoteljordan.com/ в Аман или подобен;
Oscar 3* https://oscar-hotel-wadi-musa.hotelmix.bg/ в Петра или подобен;
Paradise Premium Bethlechem 4* https://www.paradisepremiumhotel.com/ във Витлеем или подобен.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

WIZZ AIR:
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
17.09.2023 W6 4547 Варна - Тел Авив 06:10 08:20
24.09.2023 W6 4548 Тел Авив - Варна 09:20 11:50

Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
15.10.2023 W6 4547 Варна - Тел Авив 06:10 08:20
22.10.2023 W6 4548 Тел Авив - Варна 09:20 11:50

Пакетните цените са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билет Варна - Тел Авив - Варна с полет на авиокомпания Wizz Air с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см. и до 10 кг;
 • Посрещане на летището в Тел Авив от представител на фирмата партньор в Израел;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Eden Inn 4* хотел в Зихрон Яаков или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Astoria 3* хотел в Тиберия или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Strand Hotel 4* хотел в Аман или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Hotel Oscar 3* хотел в Петра или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Paradise Premium 4* хотел във Витлеем или подобен;
 • Водач – представител на туроператора от България при минимум 20 човека;
 • Екскурзовод български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Получавате свидетелство за поклонничество;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро.

Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши 120 лева, заплащат се предварително в България;
 • Входни/изходни такси – 160 лева;
 • 1 регистриран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока;
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 120 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини);
 • Лични разходи;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 30 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
130 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.10.2023г. за всички дати на заминаване през 2024г.


Програма
Израел и Йордания - мечтата на всеки пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море и още много...


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / Варна – Тел Авив – Яфа - Зихрон Яков
Отпътуване от летище Варна с директен полет до Тел Авив. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор.
Ще започнем с посещение на църквата Свети Георги в древния град Лод. Обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Посещение акведукта в Кесария. Отпътуване към Зихрон Яков. Настаняване в хотела, вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Капернаум - Табха - Хълмът на блаженствата – Назарет - Тиберия
Закуска в хотела. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум – този древен град се споменава в Новия завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от античната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Посещение на Табха - мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба". Хълмът на блаженствата, мястото където Исус произнася известната си проповед. Посещение на град Назарет и Църквата Благовещение. Отпътуване за Тиберия, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Тиберия - Аман
Закуска в хотела. Отпътуване за Йордания и преминаване на границата Шейх Хюсеин. Панорамна обиколка на Аман. Настаняване в хотела в Аман. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Аман – Джераш – Мадаба – Небо – Петра
Закуска в хотела. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия изток и архитектурен шедьовър Джераш (древна Гераса) – основан от войниците на Александър Македонски през IV век пр.н.е., по-късно станал част от процъфтяващите и космополитни градове на Гърция. римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното средновековие. Следва посещение на планината Небо - красива гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден можете да видите очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, където Моисей се е изкачил, за да види за първи път Обетованата земя. Отново, според Писанието, Мойсей умря там и беше погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата датира от средата на 4 век и е построена в памет на мястото, където е починал Моисей. В него са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с множеството си християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква "Св. Георги", известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Петра – Шобак – Аман
След закуска посещение на Петра, столицата на набатеите. През 2007 г. е избран за едно от седемте нови чудеса на света. Намира се в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Моисей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живели тук около 1000 г. пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав и препратките в Писанията към място, наречено Села („скалиста област“ на иврит), почти със сигурност се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розово-червеният град Петра някога е процъфтявал като важна точка на древните търговски пътища. Той е заобиколен от високи планини и е достъпен през тесен пролом, а неговите забележителни сгради, издълбани в скалите, които са запазени непокътнати: Касне ал-Фарун (Съкровищницата), множество скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите . Фото пауза в Замъка на кръстоносците Монреал (лат. mons regalis, „Кралски хълм“, известен още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на крал Балдуин I от Йерусалим за защита на поклоннически маршрути и каравани. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотела, вечеря и Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН / Аман – р. Йордан – (Каср ал-Яхуд) – Йерихон – Мъртво море – Витлеем
Закуска. Ранно отпътуване за Израел през граничния пункт Алънби. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължаваме към Йерихон - най-ниският град под морското равнище и едно от най-старите селища в света: изглед към Манастира на изкушението (въжената линия не е включена) - той се намира в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Свободно време за плуване в най-соленото море – Мъртво море . Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Витлеем и Стария град на Йерусалим
След закуска посещение на Йерусалим – според конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Елеонския хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на платото, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма на Скопие на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Исус Христос се е молил в нощта на залавянето си. Днес това събитие напомня базилика, посветена на страданията на Христос и осем стари маслинови дървета, които са на възраст над 2000 години; Via Dolorosa (от латински „Пътят на болката“) – това е улицата в древен Йерусалим, по която е минавал кръстът на Исус Христос до мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място в християнския свят, където Христос е разпнат, погребан и възкръснал; В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Следва посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския храм (Соломон). Това име идва от факта, че евреите често отивали там, за да оплакват разрушението на храма; Планината Сион (градът на Давид) – гробницата на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на родното място на Господ Исус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – голямата забележителност на града. Давид, вторият цар на Израел, също е роден във Витлеем, поради което градът често се нарича "градът на Давид" в Библията. Според библейското пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване, вечеря и нощувка в хотела във Витлеем.

ОСМИ ДЕН / Тел Авив – Варна
Закуска. Освобождаване на хотела.
Моля да бъдете точни ще ви вземат от лобито на хотела.
Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за директен полет до Варна.

Получавате свидетелство за поклонничество!

Хотели по програмата:
Eden Inn 4* https://edeninn.co.il/en/ в Зихрон Яаков или подобен;
Astoria 3* https://astoria-galilee-tiberias.h-rez.com/ в Тиберия или подобен;
Strand 4* https://strandhoteljordan.com/ в Аман или подобен;
Oscar 3* https://oscar-hotel-wadi-musa.hotelmix.bg/ в Петра или подобен;
Paradise Premium Bethlechem 4* https://www.paradisepremiumhotel.com/ във Витлеем или подобен.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

WIZZ AIR:
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
17.09.2023 W6 4547 Варна - Тел Авив 06:10 08:20
24.09.2023 W6 4548 Тел Авив - Варна 09:20 11:50

Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
15.10.2023 W6 4547 Варна - Тел Авив 06:10 08:20
22.10.2023 W6 4548 Тел Авив - Варна 09:20 11:50

Пакетните цените са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билет Варна - Тел Авив - Варна с полет на авиокомпания Wizz Air с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см. и до 10 кг;
 • Посрещане на летището в Тел Авив от представител на фирмата партньор в Израел;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Eden Inn 4* хотел в Зихрон Яаков или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Astoria 3* хотел в Тиберия или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Strand Hotel 4* хотел в Аман или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Hotel Oscar 3* хотел в Петра или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Paradise Premium 4* хотел във Витлеем или подобен;
 • Водач – представител на туроператора от България при минимум 20 човека;
 • Екскурзовод български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Получавате свидетелство за поклонничество;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро.

Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши 120 лева, заплащат се предварително в България;
 • Входни/изходни такси – 160 лева;
 • 1 регистриран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока;
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 120 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини);
 • Лични разходи;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 30 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
130 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.10.2023г. за всички дати на заминаване през 2024г.


Допълнителна информация
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
 • между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
 • Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места в самолета едно до друго.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: израелски шекел и йордански динар.

Хотели
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.