Специални предложения

Индия - Златният триъгълник с Каджурахо и Варанаси

Вашата оценка
MEGA SALE OFFER - 400 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024г. или изчерпане на местата

Каджурахо, Индия
9 дни / 7 нощувки
от
3599лв.
Маршрут
София – Делхи – Джайпур – Агра – Фатехпур Сикри – Джанси – Орча – Каджурахо – Варанаси – Делхи – София
Дати на отпътуване
16.10.2024 г.,   14.03.2025 г.
Транспорт
Самолет
Програма
Допълнителна информация
Хотели
Индия – очарователна и загадъчна, страна на контрастите и осъзнатите истини, за това колко ценен е всеки изживян миг. В Индия трябва да отиде всеки един от нас, поне веднъж в живота си!
Индия ще ви зашемети с големината, блясъка и разнообразието си – но ако ви доставя удоволствие да дълбаете в заплетените космологии и да тръпнете от пренасищане на сетивата, то тогава това място е едно то най-сложните и заслужаващи усилията драми, разгърнати на земята, и вие скоро ще развиете трайна страст към него. Всичко в тази страна е напредсказуемо; единственото, което може да се очаква е неочакваното, което се появява в различни форми и винаги се настанява точно до вас. Индия е като лакмус тест за много пътуващи – някои са щастливи да си тръгнат, други, остават завинаги.

MEGA SALE OFFER - 400 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024г. или изчерпане на местата

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН / София – Доха – Делхи - Джайпур
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Катарски Авиолинии, София – Доха – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 02:05ч. Посрещане с гирлянди на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Отпътуване за Джайпур (258 км./около 4-5 часа). Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Посещение на храм Бирла и Аарти церемония. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Джайпур
Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър /изкачването е на слон или с джип/. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Посещение на местен пазар за шопинг и разходка с рикша.
Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Джайпур - Агра
Агра е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещение на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.

Ранна закуска в хотела и отпътуване за Агра (235км./около 3-4 часа).

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

След пристигане в Агра посещение на Тадж Махал и джамията Джама Масаджид.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал.
Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джихан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Настаняване в хотела в Агра. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН/ Агра – Джанси – Орча – Каджурахо
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до гарата в Агра. Качване на бърз влак Шатабди Експрес в 08:00ч. Пристигане в Джанси в 10:45 и трансфер до Орча (16км/30мин), където ще посетим крепостта Джангахир Махал, построена през 1606 г., храм Рам Раджа със своите извити кули и Лакшми Нраян, известен със своите добре запазени стенописи, както и Рай Правийн Махал, разположен в градините на Ананд Махал. Отпътуване на Каджурахо (165км./3-4 часа). Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН/ Каджурахо – Варанаси
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на най-известните еротични храмове, които представляват един от най-добрите примери за храмова архитектура в Северна Индия. Далечното местоположение на Каджурахо означава, че е било непокътнато от мюсюлманските нашественици и в резултат на това фините дърворезби са в много добро състояние, като местните вярват, че дърворезбите интерпретират живота в рая. Те са били построени по време на могъщата династия Чандела; по-голямата част са били конструирани във внезапен изблик на творческа и религиозна енергия, в средата на 10-ти и 11- ти век. След управление от близо 500 години, могъщата династия Чандела паднала под мощта на исляма, а поради тази причина религиозния център на Каджурахо е бил изоставен. Храмовете остават като напомняне за едно общество, което вярва в пълноценния начин на живот, усещайки го с всички сетива – пътят към нирвана!
Трансфер до хотела във Варанаси (396 км./около 8 часа). Настаняване, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН/ Варанаси
Рано сутринта разходка с лодка по река Ганг. В една хладна и мъглива сутрин, ще видите хора, които пеят мантри, звуци от звън на камбани в храмовете огласяват на всякъде, едно незабравимо преживяване. Ще станете свидетели на това как хиндуистки поклонници се потапят в реката, за да отмият греховете си и как след като са изминали хиляди километри, изсипват пепелта на близките си в реката. Връщане в хотела за закуска. Следва екскурзия до Сарнат, където Бог Буда е изнесъл първите си учения Дхарма. Намира се на 13км. от Варанаси, в щата Утар Прадеш. Вечерта ще повозете с рикша и станете свидетели на Аарти церемония в Дашашвамет Гхат. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН / Варанаси – Делхи
Закуска сухи пакети и трансфер до летището във Варанаси за полет до Делжи 07:50ч. Пристигане в Делхи в 09:25ч. Следва посещение на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглежда се Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това се посещава Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурно чудо на Моголския Император Шах Жахан, построен през 1656 г., с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена по пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, определяща възгледите за света". Размерите на джамията са 65 м х 35 м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници...
Минава се с рикша през пазара Чанди Чоук. Посещава се мемориала на Махатма Ганди. Преминава се към модерен Делхи. Продължаваме с посещение на Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199 г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони, издига джамията Куват-Ул-Ислам.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН /Делхи – София
Закуска сухи пакети. Ранен трансфер до летището в Делхи за полет Делхи – Доха в 03:40ч. Пристигане в Доха в 05:30ч. Следващ полет до София в 07:45ч. Пристигане в София в 11:50ч.ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
16.10.2024 TK1032 София 15:45 17:15 Истанбул
16.10.2024 TK716 Истанбул 20:15 04:45+1 Делхи
24.10.2024 TK717 Делхи 06:25 10:50 Истанбул
24.10.2024 TK1031 Истанбул 13:35 14:55 София

Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.03.2025 QR 228 София 12:50 18:30 Доха
14.03.2025 QR 578 Доха 20:00 02:05+1 Делхи
22.03.2025 QR 579 Делхи 03:40 05:30 Доха
22.03.2025 QR 227 Доха 07:45 11:50 София
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Необходими документи за издаване на индийска виза:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
 • 1 снимка 5.08 см х 5.08см. електронен вариант;

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • Самолетен билет София–Доха–Делхи–Доха–София с Катарски Авиолинии с включени летищни такси;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada 4* или подобен в Каджурахо;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Amaaya 4* или подобен във Варанаси;
 • Билет за влак Агра – Джанси;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран автобус;
 • Екскурзовод на руски език;
 • Представител на туроператора при мин. 20 души;
 • Изкачване със слон(или с джип) на крепостта Амбер в Джайпур;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цените не включват:
 • Виза за Индия – 100 лева;
 • Бакшиши - 110 лева;
 • Вътрешен полет Варанаси - Делхи на цена от 220 лева;
 • Разходи от личен характер;
 • Обеди и напитки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - заявяват се предварително в България. Цените са валидни при минимум 3 човека. Всички екскурзии се провеждат на английски език:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 105 лева
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

По стъпките на Монголското наследство в Агра (Агра) – 90 лева
По стъпките на Монголското наследство е пешеходна обиколка из исторически значимите паметници от епохата на Моголите, от северната страна на река Ямуна. Тази разходка обхваща три скрити скъпоценни камъка, известни като Джирахсири, Мехтаб Багх и Джамията на Хумаюн, като едновременно с това ще се насладите невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Шопинг тур (Джайпур) – 55 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.85 лв. При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.
MEGA SALE OFFER - 400 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024г. или изчерпане на местатаПрограма
Индия – очарователна и загадъчна, страна на контрастите и осъзнатите истини, за това колко ценен е всеки изживян миг. В Индия трябва да отиде всеки един от нас, поне веднъж в живота си!
Индия ще ви зашемети с големината, блясъка и разнообразието си – но ако ви доставя удоволствие да дълбаете в заплетените космологии и да тръпнете от пренасищане на сетивата, то тогава това място е едно то най-сложните и заслужаващи усилията драми, разгърнати на земята, и вие скоро ще развиете трайна страст към него. Всичко в тази страна е напредсказуемо; единственото, което може да се очаква е неочакваното, което се появява в различни форми и винаги се настанява точно до вас. Индия е като лакмус тест за много пътуващи – някои са щастливи да си тръгнат, други, остават завинаги.

MEGA SALE OFFER - 400 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024г. или изчерпане на местата

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН / София – Доха – Делхи - Джайпур
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Катарски Авиолинии, София – Доха – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 02:05ч. Посрещане с гирлянди на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Отпътуване за Джайпур (258 км./около 4-5 часа). Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Посещение на храм Бирла и Аарти церемония. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Джайпур
Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър /изкачването е на слон или с джип/. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Посещение на местен пазар за шопинг и разходка с рикша.
Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Джайпур - Агра
Агра е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещение на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.

Ранна закуска в хотела и отпътуване за Агра (235км./около 3-4 часа).

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

След пристигане в Агра посещение на Тадж Махал и джамията Джама Масаджид.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал.
Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джихан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Настаняване в хотела в Агра. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН/ Агра – Джанси – Орча – Каджурахо
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до гарата в Агра. Качване на бърз влак Шатабди Експрес в 08:00ч. Пристигане в Джанси в 10:45 и трансфер до Орча (16км/30мин), където ще посетим крепостта Джангахир Махал, построена през 1606 г., храм Рам Раджа със своите извити кули и Лакшми Нраян, известен със своите добре запазени стенописи, както и Рай Правийн Махал, разположен в градините на Ананд Махал. Отпътуване на Каджурахо (165км./3-4 часа). Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН/ Каджурахо – Варанаси
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на най-известните еротични храмове, които представляват един от най-добрите примери за храмова архитектура в Северна Индия. Далечното местоположение на Каджурахо означава, че е било непокътнато от мюсюлманските нашественици и в резултат на това фините дърворезби са в много добро състояние, като местните вярват, че дърворезбите интерпретират живота в рая. Те са били построени по време на могъщата династия Чандела; по-голямата част са били конструирани във внезапен изблик на творческа и религиозна енергия, в средата на 10-ти и 11- ти век. След управление от близо 500 години, могъщата династия Чандела паднала под мощта на исляма, а поради тази причина религиозния център на Каджурахо е бил изоставен. Храмовете остават като напомняне за едно общество, което вярва в пълноценния начин на живот, усещайки го с всички сетива – пътят към нирвана!
Трансфер до хотела във Варанаси (396 км./около 8 часа). Настаняване, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН/ Варанаси
Рано сутринта разходка с лодка по река Ганг. В една хладна и мъглива сутрин, ще видите хора, които пеят мантри, звуци от звън на камбани в храмовете огласяват на всякъде, едно незабравимо преживяване. Ще станете свидетели на това как хиндуистки поклонници се потапят в реката, за да отмият греховете си и как след като са изминали хиляди километри, изсипват пепелта на близките си в реката. Връщане в хотела за закуска. Следва екскурзия до Сарнат, където Бог Буда е изнесъл първите си учения Дхарма. Намира се на 13км. от Варанаси, в щата Утар Прадеш. Вечерта ще повозете с рикша и станете свидетели на Аарти церемония в Дашашвамет Гхат. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН / Варанаси – Делхи
Закуска сухи пакети и трансфер до летището във Варанаси за полет до Делжи 07:50ч. Пристигане в Делхи в 09:25ч. Следва посещение на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглежда се Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това се посещава Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурно чудо на Моголския Император Шах Жахан, построен през 1656 г., с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена по пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, определяща възгледите за света". Размерите на джамията са 65 м х 35 м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници...
Минава се с рикша през пазара Чанди Чоук. Посещава се мемориала на Махатма Ганди. Преминава се към модерен Делхи. Продължаваме с посещение на Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199 г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони, издига джамията Куват-Ул-Ислам.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН /Делхи – София
Закуска сухи пакети. Ранен трансфер до летището в Делхи за полет Делхи – Доха в 03:40ч. Пристигане в Доха в 05:30ч. Следващ полет до София в 07:45ч. Пристигане в София в 11:50ч.ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
16.10.2024 TK1032 София 15:45 17:15 Истанбул
16.10.2024 TK716 Истанбул 20:15 04:45+1 Делхи
24.10.2024 TK717 Делхи 06:25 10:50 Истанбул
24.10.2024 TK1031 Истанбул 13:35 14:55 София

Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.03.2025 QR 228 София 12:50 18:30 Доха
14.03.2025 QR 578 Доха 20:00 02:05+1 Делхи
22.03.2025 QR 579 Делхи 03:40 05:30 Доха
22.03.2025 QR 227 Доха 07:45 11:50 София
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Необходими документи за издаване на индийска виза:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
 • 1 снимка 5.08 см х 5.08см. електронен вариант;

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • Самолетен билет София–Доха–Делхи–Доха–София с Катарски Авиолинии с включени летищни такси;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada 4* или подобен в Каджурахо;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Amaaya 4* или подобен във Варанаси;
 • Билет за влак Агра – Джанси;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран автобус;
 • Екскурзовод на руски език;
 • Представител на туроператора при мин. 20 души;
 • Изкачване със слон(или с джип) на крепостта Амбер в Джайпур;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цените не включват:
 • Виза за Индия – 100 лева;
 • Бакшиши - 110 лева;
 • Вътрешен полет Варанаси - Делхи на цена от 220 лева;
 • Разходи от личен характер;
 • Обеди и напитки;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - заявяват се предварително в България. Цените са валидни при минимум 3 човека. Всички екскурзии се провеждат на английски език:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 105 лева
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

По стъпките на Монголското наследство в Агра (Агра) – 90 лева
По стъпките на Монголското наследство е пешеходна обиколка из исторически значимите паметници от епохата на Моголите, от северната страна на река Ямуна. Тази разходка обхваща три скрити скъпоценни камъка, известни като Джирахсири, Мехтаб Багх и Джамията на Хумаюн, като едновременно с това ще се насладите невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Шопинг тур (Джайпур) – 55 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.85 лв. При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.
MEGA SALE OFFER - 400 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024г. или изчерпане на местатаДопълнителна информация
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
 • между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Виза за Индия;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: индийска рупия.

Хотели
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.