Специални предложения

Екскурзия в Армения и Грузия - Култура и Живопис, с включени екскурзии, обяди и вечеря

Вашата оценка
РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 лева отстъпка до 30.04.2024г.
Ереван, Армения
8 дни / 7 нощувки
от
2596лв.
Маршрут
София - Ереван - Тбилиси - Ереван - София
Дати на отпътуване
29.06.2024 г.,   02.07.2024 г.,   31.08.2024 г.,   21.09.2024 г.,   05.10.2024 г.,   12.10.2024 г.
Транспорт
Самолет
Програма
Допълнителна информация
Хотели
Армения и Грузия - две живописни държави, преплетени с богата история, впечатляващи пейзажи и вкусна кухня. От древни манастири и крепости в Армения до величествените Кавказки планини в Грузия, тази екскурзия ще ви отведе на незабравимо пътешествие през времето и пространството. Открийте богатите културни наследства, вкусете местни специалитети и се потопете в уникалната атмосфера на тези две вълшебни страни

РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 лева отстъпка до 30.04.2024г.

ПЪРВИ ДЕН - СОФИЯ - ЕРЕВАН
Отпътуване с директен полет София - Ереван на WizzAir в 12:50 ч., от летище София.
Пристигане на международно летище Звартноц (Ереван) в 16:30 ч. Посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотела.
Свободна вечер. Нощувка в хотела.

ВТОРИ ДЕН – АРМЕНИЯ – ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ (7-8 ЧАСА)
ХРАМЪТ ГАРНИ, МАНАСТИРЪТ ГЕГХАРД, МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО ПЕЧЕНЕ НА ЛАВАШ, ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ЕРЕВАН
Закуска в хотела. 10:00 ч. отпътуване от хотела. Разгледайте най-удивителните забележителности на Армения! Посетете Гарни - единственият запазен езически храм в Армения. Храмът Гарни, който се извисява над триъгълен нос, е уникалният оцелял пример за езическа култура в Армения. Той е смесица от гръко-римски и арменски стилове. Цар Трдат Първи нарежда да се построи храмът през I в. от н. е. и го посвещава на Бога на Слънцето. След приемането на християнството през 301 г. езическият храм губи значението си и крепостта Гарни се превръща в лятна резиденция на царете. В наши дни в близост до храма се намират руините на царския дворец и банята със зашеметяваща мозайка.
След това се отправяме към манастира Гегхард - комплекс, който е частично изсечен в скала. Манастирът Гегхард е ненадминат шедьовър на арменската архитектура от XIII век. Някои от църквите в комплекса са майсторски издълбани в огромна скала. От самото начало комплексът се е наричал Айриванк (пещерен манастир), а по-късно е преименуван на Гегард (копие), тъй като копието, с което римският войник пробожда страната на Исус Христос, се е съхранявало в този манастир в продължение на много векове. Благодарение на конструкцията си Гегхард е най-доброто място за пеене на духовни песни. Комплексът е богат на фини скулптурни украси и много поразителни хачкари (кръстосани камъни). Обектът е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Вижте процеса на печене на лаваш (арменски хляб), който е една от най-красивите и разпространени арменски национални традиции. Ще се насладите на изпечения лаваш със сирена. След това ще се върнете обратно в Ереван за пешеходна обиколка на града. Ереван е сърцето на Армения. Ще се насладите на интересни разкази за хилядолетната история на столицата, заедно с посещение на архитектурни паметници (като Операта, комплекс "Каскада", сградата на Народното събрание, Площада на републиката), както и на старинни централни улици на града (като ул. "Абовян", ул. "Мащоц", ул. "Баграмян", ул. "Север"). Към края на деня 19:00 часа – вечеря в местен ресторант с арменска фолклорна програма.
Нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН – АРМЕНИЯ - ГРУЗИЯ
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В АРМЕНИЯ - ЕЗЕРОТО СЕВАН, МАНАСТИРЪТ СЕВАНАВАНК, ДИЛИЖАН, МАНАСТИРЪТ ХАГЪРЦИН, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД; ТРАНСФЕР ДО ГРУЗИЯ
Закуска и напускане на хотела. Целодневна екскурзия (10ч.-19ч.): Нека започнем нашата обиколка от езерото Севан. Очарованието и "перлата" на планинска Армения е езерото Севан, което е едно от най-големите високопланински сладководни езера в света. То се намира на около 1900 м надморска височина. Езерото е с вулканичен произход и е заобиколено от планини с височина 3000 м и повече. Красивият пейзаж и кристалната вода служат като добри предпоставки за отлична почивка. Езерото е известно и със своя полуостров и средновековен църковен комплекс, построен през 874 г.
Следващата спирка ще бъде Дилижан. Дилижан привлича хората с незабравимата си красота и мек климат. Градът се простира на брега на река Агстев, заобиколен от планини и гори. Дилижан има славата на курортно селище. Топлото слънце, чистият въздух и природните минерални извори оказват силно лечебно въздействие върху хората. Дилижан е богат и на интересни архитектурни паметници. Спирка за обяд в Дилижан. Накрая посещение на Хагарцин - манастир от 10-и век, който наскоро е бил обновен с дарението на шейх д-р Султан бин Мохамед Ал Касими, владетел на Шарджа, който е бил впечатлен от манастира при посещението си. Трансфер до арменско-грузинската граница. Пристигане в Грузия към 22 часа и посрещане от грузинския ни партньор.
Настаняване и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – ГРУЗИЯ
ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ТБИЛИСИ
Закуска в хотела. 12:00 часа начало на обзорната обиколка, с посещение на стария Тбилиси. Първо ще посетим кварал Метехи, където статуята на кралския основател на града, Вахтанг Горгасали, гледа към река Мтквари и базара Мейдан. След това ще се разходим по улица Шардени, пълна с колоритни кафенета и ресторанти. По-късно ще минем по съвременния Мост на мира, който свързва старата част на града с парка Рике. От парка ще се качим на кабинков лифт до крепостта Нарикала и ще продължим пеша до статуята на Майката на Грузия, която символизира националния им характер: статуята държи в едната си ръка чаша с вино за гостите, а в другата - меч за враговете. Малко след това ще се спуснем до Абанотубани, района на естествено горещите серни бани. После ще се разходим до Лехвтахеви, с красив водопад. След това ще посетим Тбилиската (Джума) джамия, която е уникална с това, че сунити и шиити могат да се молят заедно. Ще се порадваме и на Ботаническата градина, в сърцето на която има красив водопад. Накрая ще се отправим към авеню Руставели - главната улица в Тбилиси. В близост до булеварда се намират множество правителствени, обществени, културни и бизнес сгради. Връщане в хотела към 20:00 часа.
Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН – ГРУЗИЯ
ТБИЛИСИ - МЦХЕТА - УПЛИСТСИХЕ – ТБИЛИСИ, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД (270 КМ)
Закуска в хотела. 09:00 часа ще започнем нашата обиколка с посещение на Мцхета - бившата столица на Грузия и един от най-древните градове в Европа. По пътя ще посетим Джувари от VI в., разположен на скалист планински връх. Оттам ще се насладите на гледката към Арагви и река Мтквари. Градът е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Малко след това ще се отправим към катедралата Свети Цховели - втората по големина църква в Грузия и мястото, където е погребана Христовата роба. По пътя към катедралата ще минем покрай магазини за сувенири, кафенета и ресторанти. Спирка за обяд. След това ще потеглим, за да посетим пещерния град Уплистсихе - скално-изсечен град и едно от най-старите селища в Кавказ. Той е великолепен със своите размери, съвършена изработка и изящни архитектурни форми. Някои помещения, складове за вино, фрагменти от храмове и укрепления, както и тайният подземен тунел, използван за водоснабдяване, са все още непокътнати. В днешно време той се смята за музей на открито. Връщане в Тбилиси към 18:00 часа.
Нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН – ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД
Закуска и освобождаване на хотела. 09:00 - Трансфер до арменско-грузинската граница.
Ще бъдете посрещнати от арменския ни партньор на границата в Баграташен. Трансфер до Ереван, като междувременно ще имате спирки и ще получите най-неописуемото положително преживяване от провинция Лори. Първо ще се полюбувате на манастира Хагпат от X в., където в края на XVIII в. е живял и творил известният ашуг Саят-Нова. По-нататък по маршрута ще видите великолепния пещерен комплекс Зарни-Парни, където според историческите сведения е живял и творил известният учен и философ Ованес Имастасер. Понастоящем районът е превърнат в исторически музей, където могат да се намерят редица редки древни земеделски инструменти и предмети от бита. Последен в програмата е манастирът Санахин, където ще се присъедините към уменията на майсторите от X в., които са взели такова своеобразно архитектурно решение - по този начин са предотвратили разрушаването на комплекса от евентуални земетресения. Манастирите Хагпат и Санахин са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в Ереван към 19 :00 часа.
Настаняване и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН – АРМЕНИЯ - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ - ЕРЕВАН - ХОР ВИРАП, НОРАВАНК, ВИНАРСКА ФАБРИКА ХИН АРЕНИ (ОБИКОЛКА И ДЕГУСТАЦИЯ), ДРЕВНА ПЕЩЕРА ЗА ПТИЦИ (АРЕНИ-1) С ВКЛЮЧЕН ОБЯД
Закуска в хотела. 10:00 часа - Начало на целодневна екскурзия, която започва с посещение на манастира Хор Вирап - чудесно място за живописни гледки към Света гора Арарат. След това вижте манастира Нораванк, който е великолепен в своята конструкция, тъй като църквата на Света Богородица е двуетажна. Следва дегустация на вино във винарската фабрика "Хин Арени" - едно от най-старите селища в Армения, известно със своите вина. Следва спирка в древна пещера, наречена "Птичата пещера" или Арени-1 - тук археолози откриват доказателства за винопроизводство, датиращо от преди 6000 години. Едно от тях са намерените „караси“ – глинени съдове, в които са се държали вината и които са заравяни в земята, за да отлежават. Спирка за обяд в Арени. Връщане в Тбилиси към 19:00 часа.
Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН - ЕРЕВАН - СОФИЯ
Закуска и освобождаване на хотела. По желание може да оставите багажа си в стаята за багаж на хотела.
20:00 часа - среща в хотела за трансфер към летището за полет до София в 22:45.

Полетно разписание на авиокомпания Wizz Air:
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
W6 4423 София-Ереван 12:50 16:30
W6 4424 Ереван-София 22:45 00:40 +1
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Пакетните цените са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билет София-Ереван-София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж (малка раница) с размери до 40 x 30 x 20 cm;
 • 4 нощувки със закуски, в хотел 3* в Ереван;
 • 3 нощувки със закуски, в хотел 4* в Тбилиси;
 • 4 обяда;
 • 1 вечеря в традиционен арменски ресторант;
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран микробус / автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
 • Екскурзовод на руски или английски език;
 • Водач от агенцията при минимум 20 записани туристи.

Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши за шофьора и екскурзовода – 3-5 евро на турист на ден. Заплащат се задължително на място (в Армения и Грузия), в евро или местната валута, в последния ден, директно на шофьора и екскурзовода;
 • Бакшиши в ресторантите с организиран обяд и вечеря (прието е по 1-2 евро на човек от групата, в зависимост от броя хора);
 • Лични разходи;
 • 10 кг. ръчен багаж на борда (макс. размер 55x40x23 cm)– 110 лв. в двете посоки;
 • 1 регистриран багаж до 20 кг. - 180 лева в двете посоки;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 лева отстъпка до 30.04.2024г.


Програма
Армения и Грузия - две живописни държави, преплетени с богата история, впечатляващи пейзажи и вкусна кухня. От древни манастири и крепости в Армения до величествените Кавказки планини в Грузия, тази екскурзия ще ви отведе на незабравимо пътешествие през времето и пространството. Открийте богатите културни наследства, вкусете местни специалитети и се потопете в уникалната атмосфера на тези две вълшебни страни

РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 лева отстъпка до 30.04.2024г.

ПЪРВИ ДЕН - СОФИЯ - ЕРЕВАН
Отпътуване с директен полет София - Ереван на WizzAir в 12:50 ч., от летище София.
Пристигане на международно летище Звартноц (Ереван) в 16:30 ч. Посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотела.
Свободна вечер. Нощувка в хотела.

ВТОРИ ДЕН – АРМЕНИЯ – ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ (7-8 ЧАСА)
ХРАМЪТ ГАРНИ, МАНАСТИРЪТ ГЕГХАРД, МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО ПЕЧЕНЕ НА ЛАВАШ, ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ЕРЕВАН
Закуска в хотела. 10:00 ч. отпътуване от хотела. Разгледайте най-удивителните забележителности на Армения! Посетете Гарни - единственият запазен езически храм в Армения. Храмът Гарни, който се извисява над триъгълен нос, е уникалният оцелял пример за езическа култура в Армения. Той е смесица от гръко-римски и арменски стилове. Цар Трдат Първи нарежда да се построи храмът през I в. от н. е. и го посвещава на Бога на Слънцето. След приемането на християнството през 301 г. езическият храм губи значението си и крепостта Гарни се превръща в лятна резиденция на царете. В наши дни в близост до храма се намират руините на царския дворец и банята със зашеметяваща мозайка.
След това се отправяме към манастира Гегхард - комплекс, който е частично изсечен в скала. Манастирът Гегхард е ненадминат шедьовър на арменската архитектура от XIII век. Някои от църквите в комплекса са майсторски издълбани в огромна скала. От самото начало комплексът се е наричал Айриванк (пещерен манастир), а по-късно е преименуван на Гегард (копие), тъй като копието, с което римският войник пробожда страната на Исус Христос, се е съхранявало в този манастир в продължение на много векове. Благодарение на конструкцията си Гегхард е най-доброто място за пеене на духовни песни. Комплексът е богат на фини скулптурни украси и много поразителни хачкари (кръстосани камъни). Обектът е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Вижте процеса на печене на лаваш (арменски хляб), който е една от най-красивите и разпространени арменски национални традиции. Ще се насладите на изпечения лаваш със сирена. След това ще се върнете обратно в Ереван за пешеходна обиколка на града. Ереван е сърцето на Армения. Ще се насладите на интересни разкази за хилядолетната история на столицата, заедно с посещение на архитектурни паметници (като Операта, комплекс "Каскада", сградата на Народното събрание, Площада на републиката), както и на старинни централни улици на града (като ул. "Абовян", ул. "Мащоц", ул. "Баграмян", ул. "Север"). Към края на деня 19:00 часа – вечеря в местен ресторант с арменска фолклорна програма.
Нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН – АРМЕНИЯ - ГРУЗИЯ
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В АРМЕНИЯ - ЕЗЕРОТО СЕВАН, МАНАСТИРЪТ СЕВАНАВАНК, ДИЛИЖАН, МАНАСТИРЪТ ХАГЪРЦИН, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД; ТРАНСФЕР ДО ГРУЗИЯ
Закуска и напускане на хотела. Целодневна екскурзия (10ч.-19ч.): Нека започнем нашата обиколка от езерото Севан. Очарованието и "перлата" на планинска Армения е езерото Севан, което е едно от най-големите високопланински сладководни езера в света. То се намира на около 1900 м надморска височина. Езерото е с вулканичен произход и е заобиколено от планини с височина 3000 м и повече. Красивият пейзаж и кристалната вода служат като добри предпоставки за отлична почивка. Езерото е известно и със своя полуостров и средновековен църковен комплекс, построен през 874 г.
Следващата спирка ще бъде Дилижан. Дилижан привлича хората с незабравимата си красота и мек климат. Градът се простира на брега на река Агстев, заобиколен от планини и гори. Дилижан има славата на курортно селище. Топлото слънце, чистият въздух и природните минерални извори оказват силно лечебно въздействие върху хората. Дилижан е богат и на интересни архитектурни паметници. Спирка за обяд в Дилижан. Накрая посещение на Хагарцин - манастир от 10-и век, който наскоро е бил обновен с дарението на шейх д-р Султан бин Мохамед Ал Касими, владетел на Шарджа, който е бил впечатлен от манастира при посещението си. Трансфер до арменско-грузинската граница. Пристигане в Грузия към 22 часа и посрещане от грузинския ни партньор.
Настаняване и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – ГРУЗИЯ
ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА ТБИЛИСИ
Закуска в хотела. 12:00 часа начало на обзорната обиколка, с посещение на стария Тбилиси. Първо ще посетим кварал Метехи, където статуята на кралския основател на града, Вахтанг Горгасали, гледа към река Мтквари и базара Мейдан. След това ще се разходим по улица Шардени, пълна с колоритни кафенета и ресторанти. По-късно ще минем по съвременния Мост на мира, който свързва старата част на града с парка Рике. От парка ще се качим на кабинков лифт до крепостта Нарикала и ще продължим пеша до статуята на Майката на Грузия, която символизира националния им характер: статуята държи в едната си ръка чаша с вино за гостите, а в другата - меч за враговете. Малко след това ще се спуснем до Абанотубани, района на естествено горещите серни бани. После ще се разходим до Лехвтахеви, с красив водопад. След това ще посетим Тбилиската (Джума) джамия, която е уникална с това, че сунити и шиити могат да се молят заедно. Ще се порадваме и на Ботаническата градина, в сърцето на която има красив водопад. Накрая ще се отправим към авеню Руставели - главната улица в Тбилиси. В близост до булеварда се намират множество правителствени, обществени, културни и бизнес сгради. Връщане в хотела към 20:00 часа.
Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН – ГРУЗИЯ
ТБИЛИСИ - МЦХЕТА - УПЛИСТСИХЕ – ТБИЛИСИ, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД (270 КМ)
Закуска в хотела. 09:00 часа ще започнем нашата обиколка с посещение на Мцхета - бившата столица на Грузия и един от най-древните градове в Европа. По пътя ще посетим Джувари от VI в., разположен на скалист планински връх. Оттам ще се насладите на гледката към Арагви и река Мтквари. Градът е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Малко след това ще се отправим към катедралата Свети Цховели - втората по големина църква в Грузия и мястото, където е погребана Христовата роба. По пътя към катедралата ще минем покрай магазини за сувенири, кафенета и ресторанти. Спирка за обяд. След това ще потеглим, за да посетим пещерния град Уплистсихе - скално-изсечен град и едно от най-старите селища в Кавказ. Той е великолепен със своите размери, съвършена изработка и изящни архитектурни форми. Някои помещения, складове за вино, фрагменти от храмове и укрепления, както и тайният подземен тунел, използван за водоснабдяване, са все още непокътнати. В днешно време той се смята за музей на открито. Връщане в Тбилиси към 18:00 часа.
Нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН – ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД
Закуска и освобождаване на хотела. 09:00 - Трансфер до арменско-грузинската граница.
Ще бъдете посрещнати от арменския ни партньор на границата в Баграташен. Трансфер до Ереван, като междувременно ще имате спирки и ще получите най-неописуемото положително преживяване от провинция Лори. Първо ще се полюбувате на манастира Хагпат от X в., където в края на XVIII в. е живял и творил известният ашуг Саят-Нова. По-нататък по маршрута ще видите великолепния пещерен комплекс Зарни-Парни, където според историческите сведения е живял и творил известният учен и философ Ованес Имастасер. Понастоящем районът е превърнат в исторически музей, където могат да се намерят редица редки древни земеделски инструменти и предмети от бита. Последен в програмата е манастирът Санахин, където ще се присъедините към уменията на майсторите от X в., които са взели такова своеобразно архитектурно решение - по този начин са предотвратили разрушаването на комплекса от евентуални земетресения. Манастирите Хагпат и Санахин са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в Ереван към 19 :00 часа.
Настаняване и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН – АРМЕНИЯ - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ - ЕРЕВАН - ХОР ВИРАП, НОРАВАНК, ВИНАРСКА ФАБРИКА ХИН АРЕНИ (ОБИКОЛКА И ДЕГУСТАЦИЯ), ДРЕВНА ПЕЩЕРА ЗА ПТИЦИ (АРЕНИ-1) С ВКЛЮЧЕН ОБЯД
Закуска в хотела. 10:00 часа - Начало на целодневна екскурзия, която започва с посещение на манастира Хор Вирап - чудесно място за живописни гледки към Света гора Арарат. След това вижте манастира Нораванк, който е великолепен в своята конструкция, тъй като църквата на Света Богородица е двуетажна. Следва дегустация на вино във винарската фабрика "Хин Арени" - едно от най-старите селища в Армения, известно със своите вина. Следва спирка в древна пещера, наречена "Птичата пещера" или Арени-1 - тук археолози откриват доказателства за винопроизводство, датиращо от преди 6000 години. Едно от тях са намерените „караси“ – глинени съдове, в които са се държали вината и които са заравяни в земята, за да отлежават. Спирка за обяд в Арени. Връщане в Тбилиси към 19:00 часа.
Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН - ЕРЕВАН - СОФИЯ
Закуска и освобождаване на хотела. По желание може да оставите багажа си в стаята за багаж на хотела.
20:00 часа - среща в хотела за трансфер към летището за полет до София в 22:45.

Полетно разписание на авиокомпания Wizz Air:
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
W6 4423 София-Ереван 12:50 16:30
W6 4424 Ереван-София 22:45 00:40 +1
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Пакетните цените са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билет София-Ереван-София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж (малка раница) с размери до 40 x 30 x 20 cm;
 • 4 нощувки със закуски, в хотел 3* в Ереван;
 • 3 нощувки със закуски, в хотел 4* в Тбилиси;
 • 4 обяда;
 • 1 вечеря в традиционен арменски ресторант;
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран микробус / автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
 • Екскурзовод на руски или английски език;
 • Водач от агенцията при минимум 20 записани туристи.

Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши за шофьора и екскурзовода – 3-5 евро на турист на ден. Заплащат се задължително на място (в Армения и Грузия), в евро или местната валута, в последния ден, директно на шофьора и екскурзовода;
 • Бакшиши в ресторантите с организиран обяд и вечеря (прието е по 1-2 евро на човек от групата, в зависимост от броя хора);
 • Лични разходи;
 • 10 кг. ръчен багаж на борда (макс. размер 55x40x23 cm)– 110 лв. в двете посоки;
 • 1 регистриран багаж до 20 кг. - 180 лева в двете посоки;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 лева отстъпка до 30.04.2024г.


Допълнителна информация
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
 • между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 10

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Армения е необходимо да притежавате международен паспорт, с валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.;
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор;

Армения - планинска страна без излаз на море в Южен Кавказ в Евразия

Валута: Драм (AMD); В Ереван има обменни бюра, особено в големите магазини и централните места. Банките също обменят валута. 1000 драма се равняват приблизително на 5 лв.;
Банкови карти се приемат в повечето магазини и ресторанти в Ереван;
Wi-Fi има във всяко по-голямо кафене и ресторант, както и във всички хотели в Ереван;
В Армения цените са с около 10% по-ниски в сравнение с България;
През лятото температурата варира между + 22C до + 36C. Зимите са предимно студени, средната температура е между -15 ° С и -1 ° С.;
Часова разлика: Армения е 2 часа напред (ако в България е 12 часа, в Армения е 14 часа).

Грузия

Регион: Западна Азия
Валута: Лари (GEL); 1 GEL = 0.7 лв – приблизително;
Банкови карти се приемат в повечето магазини и ресторанти в Тбилиси;
Общо население: 4 630 000 души;
Население на столицата: 1 450 000 души;
Площ на Тбилиси: 350 km²;
В Грузия цените са с около 20% по-ниски в сравнение с България, и качеството е по-високо;
Часова разлика с България –Грузия е 2 часа напред (ако в България е 12 часа, в Грузия е 14 часа);
Wi-Fi има във всяко по-голямо кафене и ресторант, както и във всички хотели в Тбилиси.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:
Армения, Грузия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Армения: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Хотели
BB
Ереван, Армения
Цени от:
2596 лв.
BB
Тбилиси, Грузия
Цени от:
2775 лв.
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.