Специални предложения

Екскурзия до Индия и Непал с полет от София

Вашата оценка 5 от 2 гласа
MEGA SALE OFFER - 300 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024 или до изчерпване на местата!
Делхи, Индия
10 дни / 8 нощувки
от
3796лв.
Маршрут
София - Истанбул - Катманду - Делхи - Джайпур - Абханери Вилидж - Фатехпур Сикри - Агра - Делхи - Истанбул - София
Дати на отпътуване
14.09.2024 г.,   14.04.2025 г.
Транспорт
Самолет
Програма
Допълнителна информация
Хотели


Индия – очарователна и загадъчна, страна на контрастите и осъзнатите истини, за това колко ценен е всеки изживян миг. В Индия трябва да отиде всеки един от нас, поне веднъж в живота си!
Индия ще ви зашемети с големината, блясъка и разнообразието си – но ако ви доставя удоволствие да дълбаете в заплетените космологии и да тръпнете от пренасищане на сетивата, то тогава това място е едно то най-сложните и заслужаващи усилията драми, разгърнати на земята, и вие скоро ще развиете трайна страст към него. Всичко в тази страна е напредсказуемо; единственото, което може да се очаква е неочакваното, което се появява в различни форми и винаги се настанява точно до вас. Индия е като лакмус тест за много пътуващи – някои са щастливи да си тръгнат, други, остават завинаги.

MEGA SALE OFFER - 300 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024 или до изчерпване на местата!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН / София - Катманду
Заминаване от летище София, Терминал 2 за Катманду. Пристигане на следващата сутрин, уреждане на визови и митнически формалности. Посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност веднага или в 12.00ч

Непал е планинска страна, разположена през по-голямата част от Хималайската верига, тя предлага много повече от планини. Само в долината на Катманду са разположени седем планини, определени от ЮНЕСКО обекти на световното наследство. Тук ще имате възможността да видите на живо сложната геометрия и величието на непалското изкуство и архитектура, както и ще се докоснете до двете доминиращи религии в Непал, а именно Индуизъм и Будизъм.

По-късно разходка по тесните улични до площад Дърбър Катману, където ще видите малки магазини по алеите. Площад Катманду Дурбар се намира в сърцето на стария град Катманду. Има около 50 храма в околността. В тази обиколка ще посетите комплекса Дърбар от 17-ти век, Хануман Дхока, храмът Паравати, голямата камбана и барабан, храмът Бхайрав и Таледжу. Всичко около великолепието на исторически паметници е шумът и суетата на пазара. Търговци на зеленчуци, дървета от флейти, търговци със стоките си, изложени върху тях, търговци на сувенири и улични магазни, продаващи вносни стоки и сгушен на тихо място в ъгъл блестящия пазар на мъниста - изработени по поръчка колиета от мъниста.
Следва посещение на Асан, стар местен пазар в центъра на Катманду, който е също толкова известен със своите невероятни стари храмове и сгради, така и с пазари за дрънкулки, подправки и дрехи. Историята му е стара и датира от времето, когато Катманду е бил важен център на търговията между Индия и Тибет
Свободно време в Тамел за пазаруване.
Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Катманду
Възможност за полет над Хималаите – връх Еверест – срещу допълнително заплащане:
50 минутен полет над връх Еверест, Канчендзьонга и Тибетското плато. Пред вас ще се открие невероятна панорама, ще можете да направите снимки на най-високата планина в света от пилотската кабина. Ще имате възможността да видите 20 от най-високите хималайски върхове до източната част на Непал, започвайки от връх Лангтанг Лирунг, който е най-близкият връх до Катманду, след това ще продължите към връх Еверест на изток и накрая ще стигнете до връх Чамланг. Оттам самолетът прави обратен завой и ще имате възможността повторно да видите необятната гледка докато пътувате обратно до Катманду - зашеметяващо красиви планини, които са над 8000 метра - Чо-Ою, Шиша Пангма и др.
 • Полетът започва в 6:00 сутринта рано сутринта
 • Връх Еверест на 20 мили от вашия прозорец
 • Станете свидетел на фантастични хималайски върхове, езера и ледници
 • 50 минути полет с гарантирано място до прозореца
 • Ще получите сертификат Everest Experience

Закуска в хотела. Следва посещение на Ступите Будханат и Пашупанипат.
Будханат Ступа е най-голямата будистка ступа в света и е разположена зад храма Пашупатинат. Изградена е върху равна повърхност на различни нива – тераси, изрисувана е в пастел и е украсена с молитвени знамена. Изградена е в дизайн на мандала. Общо 108 изображения на Буда и 147 вградени молитвени колела украсяват основата на огромната кръгла сграда.
Селището Будханат има най-голямата общност от тибетци – дванадесет хиляди души.

Ще имаме 1 час за БЛАГОСЛОВИЯ от СТАРШИ ЛАМА В МАНАСТИРА

Пашупатинат: Едно от най-свещените индуски светилища в света, Пашупатинат се намира 5 км източно от центъра на града. В богато-орнаментираната пагода се помещават свещената линга /фалически символ на Бог Шива/, също и забележителните позлатени покриви и врати със сребърно покритие. Това е обиталището на Бог Шива и е най-свещеното от всички светилища на Шива.

Следобед: Обзорна обиколка на град Бхактапур.

Площад Дурбар в Бхактапур, където кралете от династията Мала са живели до 1769 г. – образец за архитектурно съвършенство. Бхактапур е известен като „Градът на поклонниците“, известен със своето елегантно изкуство, приказна култура, цветни фестивали, традиционни танци и типичния неварски начин на живот. Тук ще разгледате Кралския дворец, Златната порта и входът на двореца с 55 прозореца, известен като най-значимото произведение на изкуството в Непал. След това ще посетите най-високия храм в Катманду - Храмът Нятапола. Разхождайки се из площада, ще видите вековни сграда в стил пагода, а именно храмовете Нятаполо и Дата Трая.

Късно вечерта ще посетим Аарти церемонии на брега на река Багмати.

Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Катманду
Закуска. Целодневна екскурзия, която започва с посещение на най-стария храма в долината - Чангу Нараян. Храмът е построен през 4-ти век по времето на владетелите Лихави върху хълм с изглед към близкия град. Голяма част от него е възстановен през 18 век. Този храм е известен със своята красота, местоположение и възраст. Това е храмът на Вишну. Тук се намират и най-старите каменни надписи от периода Лихави. Изображение на Вишну с десет глави и десет ръце е друг прекрасен пример за каменна резба от 5 век. Подпорите на двустепенния храм изобразяват десетте въплъщения, чрез които Нараян е унищожил злосторниците. Каменна статуя от 6-ти век показва космическата форма на Вишну, а друга припомня превъплъщението на джуджето, в което той смазва злия крал Бали. Гаруда, конят на Вишну, коленичи пред храма. Статуята на Вишну, възседнал своя кон е много известна и харесвана.
Следва лек преход около 2-3 часа от Чангу Нараян до Телкот.
Разходката следва седловината на билото с чудесен изглед към долината от дясната страна и Хималаите от лявата страна

Посещение на Патан - старият град Нюар, ще видите историческия площад Дърбар, Златната порта,
пронизващ небето храм на Таледжу и статуята на Йогендра Мала, Кришна Мандир, Сати Храм, Хираня Варна Махабиар (златният храм) и Махабуда с изглед към улиците през стари резбовани дървени прозорци. Ще посетите магазин за любопитни предмети и базари.
Следва посещение на Център за Тибетски Пещи и Изцелителни Купи, местен магазин, който се предлагат ръчно изработени тибетски купи, чийто звук се използва за лечебна терапия. Твърди се, че вибрациите на купите лекуват главоболие, болки в гърба, стрес и безсъние! Бързата звукова лечебна сесия ще отнеме по-малко от 5 минути и то безплатно.
Посещение на Център за занаятчийство на метали, за да научите повече за металния занаят. Лалитпур е популярен от векове със занаят по обработка на метал и дърворезба. Ще се запознаете със семействата, които са в този традиционен бизнес от много поколения назад. Основното им занимание е изработването на изображения на богове и богини и да правят произведения на изкуството върху метален лист с помощта на традиционни инструменти.
Посещение на Сваямбунат: Сваям на Санскрит означава личност, от тук произлиза Сваямбунат - „Създаден от самосебе си“. Тибетското значение на Сваямбунат е „Изключителни дървета“. Този религиозен комплекс е построен преди 2500 години, известен е още като Храма на маймуните, тъй като тук живеят свещени маймуни. Храмът се намира на 3 км от центъра на града и е разположен на 70 м височина в западната част на хълма на Катманду. От тук се открива невероятна гледка към Катманду. Тази Будистка Ступа се слави с добра репутация както сред Будистите, така и сред Индусите. Сваямбунат е най-красивото място, символ на религиозната хармония в Непал и представлява мозайка от малки ступи и храмове-пагоди. Основните характеристики на Сващмбунат са „Петте Буди”, „Васупур и Амитабха”, „Позлатена Ваджра”, Харати и Ситала Мандир”, „Шантипур и Нагапур“.
Както гласи името, „Хипи пътека“ или обиколка на Бахал, ще се разходите в определен район, който
хипитата в края на 50-те са имали своя втори дом.

Вечерта - Прощална вечеря в местен непалски ресторант с културна шоу програма.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Катманду – Делхи
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Катманду за полет до Делхи/ Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела и настаняване.

Следва обиколка на Делхи. Екскурзията започва от Старо Делхи с 20минутна разходка с рикша из известната улица Чанди чок и цветните пазари. Следва посещение Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.

Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН /Делхи - Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Отпътуване за Джайпур (около 250 км. - 5 часа).
Обиколка на този приказен Розов град - Джайпур.
Посещение на дворцовия комплекс „Сити Палас“, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Продължаваме към Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес, притежаваща колекция от 19 астрономически инструменти от 17-ти век.

Посещение на Храмът Бирла разположен в подножието на крепостта Моти Дунгри, този храм представлява една от основните забележителности на Джайпур. Храмът Бирла в Джайпур изглежда зашеметяващо, когато е ярко осветен през нощта. Огромният храм е построен през 1988 г. от бизнесмена Бирла – един от магнатите на Индия. Храмът е посветен на Господ Вишну (Нараян), пазителя и неговата съпруга Лакшми, богинята на богатството. Поради тази причина храмът Бирла е известен още като храм Лакшми Нараян. Бирла Мандир е изграден от най-доброто качество бял мрамор. Трите огромни купола на храма представляват три различни подхода към религията.

Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Джайпур - Абханери Вилидж – Фатехпур Сикри - Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на великолепната крепост Амбър, датираща още от времето на далечния 16-ти век, използвала се за седалище на управниците в продължение на векове и гледа към езерото Мот. Ще останете изумени от колекцията от кралски дворци, изработени от розов пясък и мрамор. Крепостта е построена от Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар. Изкачване до крепостта със слон или джип. След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Хава Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Отпътуване за Агра (около 260 км. - 6 часа).
По пътя се посещават:
 • Абханери - малко селище, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по които се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата;

 • Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от Моголския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен 14 години след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.

Пристигане в Агра, настаняване в хотела и почивка.
Вечеря. Нощувка

ОСМИ ДЕН / Агра
Закуска в хотела.
Следва посещение Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
По залез слънце посещение на прочутия Тадж Махал, известен като най-красивата сграда в света, направена от човешка ръка. Този мраморен мавзолей, символ на вечната любов, е построен от 20 000 души, а времето, нужно са създаването на цялостния му вид са цели 22 години. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН /Агра – Делхи
След закуска отпътуване за Делхи (205км – 4 часа). Настаняване в хотела в Делхи.
Посещение на новата част на Делхи, като се преминава през внушителната Индийска порта, Президентския дворец, Сградата на Парламента и други също толкова забележителни сгради в Лутиенс Делхи. Следва посещение на Кутуб Минар – ай-високата кула в Индия. Сикх Храм, Бангла Сахиб Гурудвара и Хиндуистки Храм, както и Бирла Мандир.

Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН / Делхи - София
Закуска. Освобождаване на хотел. Трансфер до летището в Делхи за полет до София.


Пакетните цени са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билети София – Делхи – Катманду – София с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Ashok Country Resort 4* или подобен в Делхи;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
 • 1 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Tibet International 4* или подобен в Катманду;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • Изкачване на слон (или с джип) до крепостта Амбър в Джайпур;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзовод на руски/английски език в Индия и в Непал;
 • Представител на туроператора по време на пътуването при група от минимум 20 човека;
 • 2 бутилки минерална вода на ден в автобуса;
 • Представител на фирмата - партньор в Индия.

Пакетните цени не включват:
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – от 282 лева (подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Входна виза за Индия на стойност – 100 лева; Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението; Необходими документи за издаване индийска виза:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
 • 1 снимка 5.08 см х 5.08 см. електронен вариант;
 • Виза за Непал – 30 долара (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат);
 • Бакшиши – 120 лева (заплащат се в България);
 • Обеди и напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
 • Застраховка „отмяна на пътуване“ - препоръчителна.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.04.2024 ТК1032 София 15:25 16:50 Истанбул
14.04.2024 ТК 726 Истанбул 20:20 06:05+1 Катманду
18.04.2024 UK 156 Катманду 17:15 18:45 Делхи
23.04.2024 ТК 717 Делхи 06:20 10:40 Истанбул
23.04.2024 ТК1031 Истанбул 13:20 14:35 София


Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.09.2024 ТК1032 София 15:45 17:15 Истанбул
14.09.2024 ТК 726 Истанбул 20:10 06:05+1 Катманду
18.09.2024 UK 156 Катманду 17:15 18:45 Делхи
23.09.2024 ТК 717 Делхи 06:25 10:50 Истанбул
23.09.2024 ТК1031 Истанбул 13:35 14:55 София
 • Забележка: полетните разписания подлежат на пре-потвърждение пред датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - заявяват се предварително в България. Цените са валидни при минимум 3 човека. Всички екскурзии се провеждат на английски език:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 105 лева
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

По стъпките на Монголското наследство в Агра (Агра) – 90 лева
По стъпките на Монголското наследство е пешеходна обиколка из исторически значимите паметници от епохата на Моголите, от северната страна на река Ямуна. Тази разходка обхваща три скрити скъпоценни камъка, известни като Джирахсири, Мехтаб Багх и Джамията на Хумаюн, като едновременно с това ще се насладите невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Шопинг тур (Джайпур) – 55 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Полет над Хималаите – връх Еверест – 695 лева
50 минутен полет над връх Еверест, Канчендзьонга и Тибетското плато. Пред вас ще се открие невероятна панорама, ще можете да направите снимки на най-високата планина в света от пилотската кабина. Ще имате възможността да видите 20 от най-високите хималайски върхове до източната част на Непал, започвайки от връх Лангтанг Лирунг, който е най-близкият връх до Катманду, след това ще продължите към връх Еверест на изток и накрая ще стигнете до връх Чамланг. Оттам самолетът прави обратен завой и ще имате възможността повторно да видите необятната гледка докато пътувате обратно до Катманду - зашеметяващо красиви планини, които са над 8000 метра - Чо-Ою, Шиша Пангма и др.
 • Полетът започва в 6:00 сутринта рано сутринта
 • Връх Еверест на 20 мили от вашия прозорец
 • Станете свидетел на фантастични хималайски върхове, езера и ледници
 • 50 минути полет с гарантирано място до прозореца
 • Ще получите сертификат Everest Experience

Разходка с рикша по площад Дурбар (Катманду) – 38 лева
Вълнуващо пътуване с рикша от около 30 минути по площат Дурбар до Тамел през тесни улички, наблюдавайки местния живот от близко разстояние. Тамел е една от основните туристически точки в Катманду, изпълнена със суматоха и различни дейности до късно през нощта. Тамел е почти централно разположен (само на 10 минути пеша от центъра), но напълно различен от останалата част на града. Всички туристически желания могат да бъдат задоволени в Тамел, като например десетки хотели, редици ресторанти и барове, магазини за книги, магазини за сувенири, кибер кафенета и т.н.MEGA SALE OFFER - 300 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024 или до изчерпване на местата!


Програма


Индия – очарователна и загадъчна, страна на контрастите и осъзнатите истини, за това колко ценен е всеки изживян миг. В Индия трябва да отиде всеки един от нас, поне веднъж в живота си!
Индия ще ви зашемети с големината, блясъка и разнообразието си – но ако ви доставя удоволствие да дълбаете в заплетените космологии и да тръпнете от пренасищане на сетивата, то тогава това място е едно то най-сложните и заслужаващи усилията драми, разгърнати на земята, и вие скоро ще развиете трайна страст към него. Всичко в тази страна е напредсказуемо; единственото, което може да се очаква е неочакваното, което се появява в различни форми и винаги се настанява точно до вас. Индия е като лакмус тест за много пътуващи – някои са щастливи да си тръгнат, други, остават завинаги.

MEGA SALE OFFER - 300 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024 или до изчерпване на местата!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН / София - Катманду
Заминаване от летище София, Терминал 2 за Катманду. Пристигане на следващата сутрин, уреждане на визови и митнически формалности. Посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност веднага или в 12.00ч

Непал е планинска страна, разположена през по-голямата част от Хималайската верига, тя предлага много повече от планини. Само в долината на Катманду са разположени седем планини, определени от ЮНЕСКО обекти на световното наследство. Тук ще имате възможността да видите на живо сложната геометрия и величието на непалското изкуство и архитектура, както и ще се докоснете до двете доминиращи религии в Непал, а именно Индуизъм и Будизъм.

По-късно разходка по тесните улични до площад Дърбър Катману, където ще видите малки магазини по алеите. Площад Катманду Дурбар се намира в сърцето на стария град Катманду. Има около 50 храма в околността. В тази обиколка ще посетите комплекса Дърбар от 17-ти век, Хануман Дхока, храмът Паравати, голямата камбана и барабан, храмът Бхайрав и Таледжу. Всичко около великолепието на исторически паметници е шумът и суетата на пазара. Търговци на зеленчуци, дървета от флейти, търговци със стоките си, изложени върху тях, търговци на сувенири и улични магазни, продаващи вносни стоки и сгушен на тихо място в ъгъл блестящия пазар на мъниста - изработени по поръчка колиета от мъниста.
Следва посещение на Асан, стар местен пазар в центъра на Катманду, който е също толкова известен със своите невероятни стари храмове и сгради, така и с пазари за дрънкулки, подправки и дрехи. Историята му е стара и датира от времето, когато Катманду е бил важен център на търговията между Индия и Тибет
Свободно време в Тамел за пазаруване.
Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Катманду
Възможност за полет над Хималаите – връх Еверест – срещу допълнително заплащане:
50 минутен полет над връх Еверест, Канчендзьонга и Тибетското плато. Пред вас ще се открие невероятна панорама, ще можете да направите снимки на най-високата планина в света от пилотската кабина. Ще имате възможността да видите 20 от най-високите хималайски върхове до източната част на Непал, започвайки от връх Лангтанг Лирунг, който е най-близкият връх до Катманду, след това ще продължите към връх Еверест на изток и накрая ще стигнете до връх Чамланг. Оттам самолетът прави обратен завой и ще имате възможността повторно да видите необятната гледка докато пътувате обратно до Катманду - зашеметяващо красиви планини, които са над 8000 метра - Чо-Ою, Шиша Пангма и др.
 • Полетът започва в 6:00 сутринта рано сутринта
 • Връх Еверест на 20 мили от вашия прозорец
 • Станете свидетел на фантастични хималайски върхове, езера и ледници
 • 50 минути полет с гарантирано място до прозореца
 • Ще получите сертификат Everest Experience

Закуска в хотела. Следва посещение на Ступите Будханат и Пашупанипат.
Будханат Ступа е най-голямата будистка ступа в света и е разположена зад храма Пашупатинат. Изградена е върху равна повърхност на различни нива – тераси, изрисувана е в пастел и е украсена с молитвени знамена. Изградена е в дизайн на мандала. Общо 108 изображения на Буда и 147 вградени молитвени колела украсяват основата на огромната кръгла сграда.
Селището Будханат има най-голямата общност от тибетци – дванадесет хиляди души.

Ще имаме 1 час за БЛАГОСЛОВИЯ от СТАРШИ ЛАМА В МАНАСТИРА

Пашупатинат: Едно от най-свещените индуски светилища в света, Пашупатинат се намира 5 км източно от центъра на града. В богато-орнаментираната пагода се помещават свещената линга /фалически символ на Бог Шива/, също и забележителните позлатени покриви и врати със сребърно покритие. Това е обиталището на Бог Шива и е най-свещеното от всички светилища на Шива.

Следобед: Обзорна обиколка на град Бхактапур.

Площад Дурбар в Бхактапур, където кралете от династията Мала са живели до 1769 г. – образец за архитектурно съвършенство. Бхактапур е известен като „Градът на поклонниците“, известен със своето елегантно изкуство, приказна култура, цветни фестивали, традиционни танци и типичния неварски начин на живот. Тук ще разгледате Кралския дворец, Златната порта и входът на двореца с 55 прозореца, известен като най-значимото произведение на изкуството в Непал. След това ще посетите най-високия храм в Катманду - Храмът Нятапола. Разхождайки се из площада, ще видите вековни сграда в стил пагода, а именно храмовете Нятаполо и Дата Трая.

Късно вечерта ще посетим Аарти церемонии на брега на река Багмати.

Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Катманду
Закуска. Целодневна екскурзия, която започва с посещение на най-стария храма в долината - Чангу Нараян. Храмът е построен през 4-ти век по времето на владетелите Лихави върху хълм с изглед към близкия град. Голяма част от него е възстановен през 18 век. Този храм е известен със своята красота, местоположение и възраст. Това е храмът на Вишну. Тук се намират и най-старите каменни надписи от периода Лихави. Изображение на Вишну с десет глави и десет ръце е друг прекрасен пример за каменна резба от 5 век. Подпорите на двустепенния храм изобразяват десетте въплъщения, чрез които Нараян е унищожил злосторниците. Каменна статуя от 6-ти век показва космическата форма на Вишну, а друга припомня превъплъщението на джуджето, в което той смазва злия крал Бали. Гаруда, конят на Вишну, коленичи пред храма. Статуята на Вишну, възседнал своя кон е много известна и харесвана.
Следва лек преход около 2-3 часа от Чангу Нараян до Телкот.
Разходката следва седловината на билото с чудесен изглед към долината от дясната страна и Хималаите от лявата страна

Посещение на Патан - старият град Нюар, ще видите историческия площад Дърбар, Златната порта,
пронизващ небето храм на Таледжу и статуята на Йогендра Мала, Кришна Мандир, Сати Храм, Хираня Варна Махабиар (златният храм) и Махабуда с изглед към улиците през стари резбовани дървени прозорци. Ще посетите магазин за любопитни предмети и базари.
Следва посещение на Център за Тибетски Пещи и Изцелителни Купи, местен магазин, който се предлагат ръчно изработени тибетски купи, чийто звук се използва за лечебна терапия. Твърди се, че вибрациите на купите лекуват главоболие, болки в гърба, стрес и безсъние! Бързата звукова лечебна сесия ще отнеме по-малко от 5 минути и то безплатно.
Посещение на Център за занаятчийство на метали, за да научите повече за металния занаят. Лалитпур е популярен от векове със занаят по обработка на метал и дърворезба. Ще се запознаете със семействата, които са в този традиционен бизнес от много поколения назад. Основното им занимание е изработването на изображения на богове и богини и да правят произведения на изкуството върху метален лист с помощта на традиционни инструменти.
Посещение на Сваямбунат: Сваям на Санскрит означава личност, от тук произлиза Сваямбунат - „Създаден от самосебе си“. Тибетското значение на Сваямбунат е „Изключителни дървета“. Този религиозен комплекс е построен преди 2500 години, известен е още като Храма на маймуните, тъй като тук живеят свещени маймуни. Храмът се намира на 3 км от центъра на града и е разположен на 70 м височина в западната част на хълма на Катманду. От тук се открива невероятна гледка към Катманду. Тази Будистка Ступа се слави с добра репутация както сред Будистите, така и сред Индусите. Сваямбунат е най-красивото място, символ на религиозната хармония в Непал и представлява мозайка от малки ступи и храмове-пагоди. Основните характеристики на Сващмбунат са „Петте Буди”, „Васупур и Амитабха”, „Позлатена Ваджра”, Харати и Ситала Мандир”, „Шантипур и Нагапур“.
Както гласи името, „Хипи пътека“ или обиколка на Бахал, ще се разходите в определен район, който
хипитата в края на 50-те са имали своя втори дом.

Вечерта - Прощална вечеря в местен непалски ресторант с културна шоу програма.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Катманду – Делхи
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Катманду за полет до Делхи/ Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела и настаняване.

Следва обиколка на Делхи. Екскурзията започва от Старо Делхи с 20минутна разходка с рикша из известната улица Чанди чок и цветните пазари. Следва посещение Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.

Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН /Делхи - Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Отпътуване за Джайпур (около 250 км. - 5 часа).
Обиколка на този приказен Розов град - Джайпур.
Посещение на дворцовия комплекс „Сити Палас“, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Продължаваме към Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес, притежаваща колекция от 19 астрономически инструменти от 17-ти век.

Посещение на Храмът Бирла разположен в подножието на крепостта Моти Дунгри, този храм представлява една от основните забележителности на Джайпур. Храмът Бирла в Джайпур изглежда зашеметяващо, когато е ярко осветен през нощта. Огромният храм е построен през 1988 г. от бизнесмена Бирла – един от магнатите на Индия. Храмът е посветен на Господ Вишну (Нараян), пазителя и неговата съпруга Лакшми, богинята на богатството. Поради тази причина храмът Бирла е известен още като храм Лакшми Нараян. Бирла Мандир е изграден от най-доброто качество бял мрамор. Трите огромни купола на храма представляват три различни подхода към религията.

Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Джайпур - Абханери Вилидж – Фатехпур Сикри - Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на великолепната крепост Амбър, датираща още от времето на далечния 16-ти век, използвала се за седалище на управниците в продължение на векове и гледа към езерото Мот. Ще останете изумени от колекцията от кралски дворци, изработени от розов пясък и мрамор. Крепостта е построена от Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар. Изкачване до крепостта със слон или джип. След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Хава Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Отпътуване за Агра (около 260 км. - 6 часа).
По пътя се посещават:
 • Абханери - малко селище, известно с един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по които се слиза чрез стълбища. Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на Харшат Мата;

 • Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от Моголския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен 14 години след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.

Пристигане в Агра, настаняване в хотела и почивка.
Вечеря. Нощувка

ОСМИ ДЕН / Агра
Закуска в хотела.
Следва посещение Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
По залез слънце посещение на прочутия Тадж Махал, известен като най-красивата сграда в света, направена от човешка ръка. Този мраморен мавзолей, символ на вечната любов, е построен от 20 000 души, а времето, нужно са създаването на цялостния му вид са цели 22 години. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН /Агра – Делхи
След закуска отпътуване за Делхи (205км – 4 часа). Настаняване в хотела в Делхи.
Посещение на новата част на Делхи, като се преминава през внушителната Индийска порта, Президентския дворец, Сградата на Парламента и други също толкова забележителни сгради в Лутиенс Делхи. Следва посещение на Кутуб Минар – ай-високата кула в Индия. Сикх Храм, Бангла Сахиб Гурудвара и Хиндуистки Храм, както и Бирла Мандир.

Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН / Делхи - София
Закуска. Освобождаване на хотел. Трансфер до летището в Делхи за полет до София.


Пакетните цени са в лева, на човек и включват:
 • Самолетен билети София – Делхи – Катманду – София с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Ashok Country Resort 4* или подобен в Делхи;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
 • 1 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Tibet International 4* или подобен в Катманду;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • Изкачване на слон (или с джип) до крепостта Амбър в Джайпур;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзовод на руски/английски език в Индия и в Непал;
 • Представител на туроператора по време на пътуването при група от минимум 20 човека;
 • 2 бутилки минерална вода на ден в автобуса;
 • Представител на фирмата - партньор в Индия.

Пакетните цени не включват:
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – от 282 лева (подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Входна виза за Индия на стойност – 100 лева; Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението; Необходими документи за издаване индийска виза:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
 • 1 снимка 5.08 см х 5.08 см. електронен вариант;
 • Виза за Непал – 30 долара (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат);
 • Бакшиши – 120 лева (заплащат се в България);
 • Обеди и напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
 • Застраховка „отмяна на пътуване“ - препоръчителна.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.04.2024 ТК1032 София 15:25 16:50 Истанбул
14.04.2024 ТК 726 Истанбул 20:20 06:05+1 Катманду
18.04.2024 UK 156 Катманду 17:15 18:45 Делхи
23.04.2024 ТК 717 Делхи 06:20 10:40 Истанбул
23.04.2024 ТК1031 Истанбул 13:20 14:35 София


Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.09.2024 ТК1032 София 15:45 17:15 Истанбул
14.09.2024 ТК 726 Истанбул 20:10 06:05+1 Катманду
18.09.2024 UK 156 Катманду 17:15 18:45 Делхи
23.09.2024 ТК 717 Делхи 06:25 10:50 Истанбул
23.09.2024 ТК1031 Истанбул 13:35 14:55 София
 • Забележка: полетните разписания подлежат на пре-потвърждение пред датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - заявяват се предварително в България. Цените са валидни при минимум 3 човека. Всички екскурзии се провеждат на английски език:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 105 лева
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

По стъпките на Монголското наследство в Агра (Агра) – 90 лева
По стъпките на Монголското наследство е пешеходна обиколка из исторически значимите паметници от епохата на Моголите, от северната страна на река Ямуна. Тази разходка обхваща три скрити скъпоценни камъка, известни като Джирахсири, Мехтаб Багх и Джамията на Хумаюн, като едновременно с това ще се насладите невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Шопинг тур (Джайпур) – 55 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Полет над Хималаите – връх Еверест – 695 лева
50 минутен полет над връх Еверест, Канчендзьонга и Тибетското плато. Пред вас ще се открие невероятна панорама, ще можете да направите снимки на най-високата планина в света от пилотската кабина. Ще имате възможността да видите 20 от най-високите хималайски върхове до източната част на Непал, започвайки от връх Лангтанг Лирунг, който е най-близкият връх до Катманду, след това ще продължите към връх Еверест на изток и накрая ще стигнете до връх Чамланг. Оттам самолетът прави обратен завой и ще имате възможността повторно да видите необятната гледка докато пътувате обратно до Катманду - зашеметяващо красиви планини, които са над 8000 метра - Чо-Ою, Шиша Пангма и др.
 • Полетът започва в 6:00 сутринта рано сутринта
 • Връх Еверест на 20 мили от вашия прозорец
 • Станете свидетел на фантастични хималайски върхове, езера и ледници
 • 50 минути полет с гарантирано място до прозореца
 • Ще получите сертификат Everest Experience

Разходка с рикша по площад Дурбар (Катманду) – 38 лева
Вълнуващо пътуване с рикша от около 30 минути по площат Дурбар до Тамел през тесни улички, наблюдавайки местния живот от близко разстояние. Тамел е една от основните туристически точки в Катманду, изпълнена със суматоха и различни дейности до късно през нощта. Тамел е почти централно разположен (само на 10 минути пеша от центъра), но напълно различен от останалата част на града. Всички туристически желания могат да бъдат задоволени в Тамел, като например десетки хотели, редици ресторанти и барове, магазини за книги, магазини за сувенири, кибер кафенета и т.н.MEGA SALE OFFER - 300 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации до 30.05.2024 или до изчерпване на местата!


Допълнителна информация
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
 • между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Виза за Индия и виза за Непал;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "Аксиом" АД, застрахователна полица № 231370010 от дата 27.07.2023 г.;
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: индийска рупия, непалска рупия.

Хотели
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.